ОД МОСТА ДО ЦРКВЕ У ЛАЛИНЦУ АСФАЛТИРАН ПУТ
25.11.2011

Предсденик Градске општине Палилула проф.др Игор Новаковић са сарадницима, члановима општинског Већа, Милошем Стојковићем и Бобаном Микићем, обишао је извођаче радова (МБ Градња и Нискоградња) који раде на деоници пута од моста у селу Лалинац до цркве Свете Тројице. По пројекту, биће асфалтирано 750 метара пута а завршетак радова по речима извођача је 28.новембар.

Становници села Лалинац, после вишедеценијских обећања, добили су  мост преко Јужне Мораве, дужине 155 метара, у чију је изградњу уложено 100 милиона динара. Средстава за ову инвестицију обезбеђена су из републичког и градског буџета. Мост је био неопходан, јер су мештани морали да круже више од 10 километара како би дошли до својих њива које се налазе са друге стране реке. Село и имања становника Лалинца били су раздвојени и Јужна Морава је била непролазна препрека. У склопу радова на мосту, изграђен је и прилазни пут од Лалинца до моста, дужине 1.100 и ширине 5,5 метара, вредан око 14 милиона динара - истичу чланови Савета грађана села Лалинац Драгослав Милосављевић и Оливер Денчић.

Новац за ову деоницу пута је обезбеђен на иницијативу Градске општине Палилула из Програма за изградњу града за 2010. Становници Лалинца добили су у 2010/2011 години и пет асфалтираних улица, регулисана је улична расвета, завршена је реконструкција Дома културе и постављена фонтана на тргу а подржана је и иницијатива Савета грађана села да се отпочне са изградњом канализационе мреже у Лалинцу.